Balassi verseitől zengett a Balassi

Az év ezen időszakában jelentős eseménynek számít gimnáziumunk életében a február 14-e. Ekkor emlékezünk meg iskolánk névadójáról is, Balassi Bálintról.

A hagyományoknak megfelelően ünnepi műsorral és az aulában lévő szobornál elhelyezett virágokkal emlékezünk meg az első magyar nyelven író világi költőről.

Idén nagy megtiszteltetésben volt részünk. A kerületünkben már vendégszereplésen találkozhattak a Rákosmentén élők Keresztes Nagy Árpád énekmondóval, aki a Magyar nyelv napjának tiszteletére a Rákoshegyi Közösségi Házban fellépett. Balassi Bálint költészetéhez kapcsolódó műsora keltette fel az érdeklődésünket, s meghívtuk az előadót.

20230214 122636

A kisgimnazisták Balassi-verssel köszöntötték a művészt, aki érdekes, hangszerbemutatóval egybekötött tartalmas és zeneileg igényes előadásával kötötte le a hallgatóság figyelmét. A nagygimnazisták már a történelmi háttér és a világi líra tematikus csoportosítását is hallhatták megzenésített formában.

Köszönetünket fejezzük ki a körünkben megjelent előadóművésznek, hogy elfogadta meghívásunkat, továbbá a Balassi'92 Alapítványnak, hogy biztosította az anyagi forrást ehhez a rendezvényhez.

Örömünkre szolgált, hogy méltó módon sikerült 2023. február 14-én megemlékeznünk e jeles napról.

20230214 083420

A műsor megszervezését köszönjük Faragó Ildikónak.

20230214 142904