EREDMÉNYEINK


Ezen az oldalon diákjaink és felkészítő tanáraik szakmai eredményeit, elősorban a különféle (országos, fővárosi, kerületi) versenyek aktuális eredményeit adjuk közre.

 

tovabb nyil bal

Az almenüpontokban bemutatjuk az OKTV-döntős tanulóinkat 1999-től napjainkig, valamint az elmúlt tanév fontosabb versenyeredményeit.

 

Siker a Diák Menedzsment Bajnokság döntőjében

2019. április 17.

A Diák Menedzsment Bajnokság Országos döntőjébe jutásig a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium PineApple nevű csapata több mint 200 egyetemistákból álló csapatot előzött meg. A 10 csapatos döntőben is remekül szerepeltek.

Bővebben: Diák Menedzsment Bajnokság

Döntős helyezés a matematika OKTV-n

2019. április 14.

Takács Lili (11. C) a matematika OKTV országos döntőjében 15. helyezést ért el. Felkészítő tanára Börzsei Katalin. Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez!

Világsikert ért el egykori diákunk, Szép Vanessa és csapata!

2019. április 19.

Szép Vanessa 2006--2014 között volt a Balassi Gimnázium tanulója. Már itt is kiemelkedett társai közül: az OKTV-n ért el szép helyezést, több nyelvvizsgát szerzett, és az iskola fontos közösségi szereplőjévé vált. Egyenes út vezetett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára, ahol a legnehezebb tárgyak oktatói (pl. római jog) rögtön felfigyeltek rá. Az idegen nyelvi és retorikai tudását a perbeszédversenyeken tudta leginkább kamatoztatni. Április elején számos újságban olvashattuk, hogy az ő és három hallgatótársa alkotta csapat megnyerte a Jessup World Cup versenyt -- először nem anyanyelvi európaiként.

Bővebben: Világsikert ért el egykori diákunk, Szép Vanessa és csapata!

Mihály Panka 5. a osztályos tanulónk Bécsben is első helyezést ért el

2019. április 1.

Az AMAPED, az Ausztriai Magyar Pedagógusok Szervezete, a Nemzeti Tehetség Program, az EMMI és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával, idén 10. alkalommal jubileumi mesemondó és szavalóversenyt szervezett Bécsben  2019. március 30-án.

Bővebben: Mihály Panka 5. a osztályos tanulónk Bécsben is első...

Fővárosi rajzverseny eredményei

2019. március 30.

A fővárosi komplex 7-8. évfolyamos rajzversenyen idén csapatokban alkottak diákjaink, ahol a következő eredmények születtek:
Sélley Péter 7.b - 2. hely, Bódi Dominika 8.b - 9.hely, Bocsi Eszter 8.b - 10.hely.
Gratulálunk!

Fővárosi siker a német nyelvű versmondó versenyen

2019. március 21.

Szép eredményeket értek el a fővárosi német nyelvű szavalóversenyen iskolánk diákjai.

Bővebben: Fővárosi siker a német nyelvű versmondó versenyen

Első helyezést értünk el országos versmondó versenyen

2019. március 16.

Nemzeti ünnepünk előtt, magas színvonalú nemzetközi szavalóversenyen képviseltette magát gimnáziumunk, immár sokadik alkalommal, s ismét sikeresen.

Bővebben: Első helyezést értünk el országos versmondó versenyen