Művészeti szakkör - NTP-MŰV-19-0125

A vizuális megjelenítésnek nagyon sok módja létezik. A legalapvetőbb a rajzi ábrázolás. A szakköri munka feladata, hogy a vizuális neveléssel párhuzamosan a tanulót megismertesse a szükséges technikai anyagok, eszközök, szerszámok működésével, kezelésével, a művészet egy-egy kiemelkedő képviselőjével, a segédanyagok tulajdonságaival, használatával, a szabványokkal, a méretekkel, az installálási törvényekkel, a képzőművészeti gyakorlatban, a feladatokban felhasználható művészeti elemekkel (pont, vonal, szín …), a képesítés törvényszerűségeivel, a színelmélet alapjaival, játékos megfigyelésekkel képes legyen kreatív problémamegoldáson alapuló feladatok megvalósítására.

A pályázat azonosítási száma: NTP-MŰV-19-0125

Pályázó szervezet: Budapest XVII. Kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium

Támogató szervezetek:

Bővebben: Művészeti szakkör - NTP-MŰV-19-0125

Út a tudományhoz - projekt az űrtechnológia témakörében

2017. június 20.

A végéhez közeledik a Nemzeti Tehetség Program Út a tudományhoz projektje a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumban. Komáromi Annamária tanárnő vezetésével egy ötfős kutatócsoport dolgozott az űrbányászat, űrtechnológia témakörében. Ehhez a pályázaton elnyert összegből programozható robotokat is fel tudtak használni.
A program eredményeit foglalja össze Boros Botond, Fodor Bertalan,  Kulik Noémi, Romoda Péter és Sándor Panna tanulmánya.

Bővebben: Út a tudományhoz - projekt az űrtechnológia témakörében

A Rákócziak nyomában - tehetséggondozó történelemtábor középiskolásoknak

A történelem tantárgy iránt érdeklődő tehetséges diákok táboroztatását valósítottuk meg a Zempléni-hegységben. A program a Rákóczi család kulturális örökségének nyomában járva megismertette a célcsoportot a zempléni tájegység főbb történeti látványosságaival 

A pályázat azonosítási száma: NTP-KKT-B-13-0003

Bővebben: NTP-KKT-B-13