„Iustam causam Deus non derelinquet” (II. Rákóczi Ferenc)

Kassa és környéke - tanulmányút
a diákutaztatási program keretében

Felvidéki tanulmányúton vehettek részt a Balassi Gimnázium diákjai, a Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódóan. 

Bővebben...

2017. június 20.

Rákóczi-nap - Jónás Georgina kapta a helyi szervezet idei kitüntetését

Április közepén tartotta a Rákóczi Szövetség helyi szervezete idei ünnepi taggyűlését a névadó II. Rákóczi Ferenc fejedelem emléknapja alkalmából, ahol a végzős diákoktól is elbúcsúzott a tagság. Jónás Georgina kitüntető oklevelet kapott több éves közösségszervező munkája elismeréséül.

Bővebben...

2017. április 30.

Karácsonyi ajándékgyűjtési akció külhoni magyar gyerekeknek

Idén tizenharmadik alkalommal szervezte meg az „Összetartozásunk ajándékai”akciót a Szent László Társulat a Rákóczi Szövetséggel együttműködve Több mint 50 budapesti és környékbeli helyszínen gyűltek a külhoni gyerekeknek szánt ajándékok. Az akcióba idén az iskolai helyi szervezetünk is bekapcsolódott.

A Szent László társulat köszönő levele

2016. december 26.

Évvégi taggyűlés: az idén is sikeres évet zártunk

Szokásainkhoz hűen, a téli szünet előtt,  december 20-án megtartottuk az év végi taggyűlésünket, ahol áttekintettük az éves programjainak, illetve előkészítettük a következő év eseményeit. Külön ki kell emelni, hogy az idei évben is jelentős anyagi támogatást kaptunk a Rákóczi Szövetség Központi Irodájától, illetve a beszedett tagdíjakból is gazdálkodhattunk.

Bővebben...

2015. december 21.

Rákóczis utazás Dél-Baranyába

A Rákóczi Szövetség októberi diákutaztatási programjának keretében a horvátországi Eszékre és ezzel együtt a történelmi Dél-Baranya területére szerveztük tanulmányi kirándulásunkat. Az utazás az október 23-ai nemzeti ünnephez kapcsolódva valósulhatott meg, hiszen a program fontos eleme volt, hogy egy eszéki magyar tanítási nyelvű gimnáziumba látogathattunk el, bepillantást nyerve az ottani gyerekek és tanáraik mindennapjaiba.

Bővebben...

2016. november 23.

A Rákóczi Szövetség elmúlt három éve - stúdióbeszélgetés a Rákosmente Televízióban

Három évvel ezelőtt jött létre a Rákóczi Szövetség iskolai szervezete a Balassiban, melynek működésével és programjaival foglalkozott a Rákosmente TV Álláspont című műsora.

Bővebben...

2016. május 30.

Ünnepi taggyűlés - Blankó Miklós az idei kitüntetett

A tavaszi szünetre esett az idén a Rákóczi Szövetség névadójának, II. Rákóczi Ferenc fejedelemnek az emléknapja. Ez alkalomból tartotta meg április 6-án - hadtörténeti előadással is egybekötött -  ünnepi taggyűlését a Rákóczi Szövetség iskolai helyi szervezete, ahol az elnökség idei kitüntetését Blankó Miklós, a helyi szervezet egyik alapító diákja vehette át.

Bővebben...

2016. április 7.

Az idén is sikeres évet zárt a helyi szervezetünk

Szokásainkhoz hűen, a téli szünet előtt,  december 16-án megtartottuk az év végi taggyűlésünket, ahol áttekintettük az éves programjainak, illetve előkészítettük a következő év eseményeit. Külön ki kell emelni, hogy az idei évben is jelentős anyagi támogatást kaptunk a Rákóczi Szövetség Központi Irodájától, illetve a beszedett tagdíjakból is gazdálkodhattunk.

Bővebben...

2015. december 17.