Elhunyt dr. Halzl József 

2020. november 20.

2020. november 13-án életének 87. évében elhunyt Dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke. 

A rendszerváltoztatáskor kapcsolódott be a közéletbe, amikor 1956-os műegyetemista időszakáról naplót jelentetett meg. Megálmodta, létrehozta és működtette évtizedeken keresztül a Rákóczi Szövetséget, ami 1989-ben azért alakult, hogy a Kárpát-medencei magyarságot sokféleképpen támogassa a megmaradásáért folytatott küzdelmében.1990-től elnöke volt, majd 2018-ban tiszteletbeli elnökké választották.

Bővebben: Elhunyt Halzl József

Erdélyi tanulmányút a Rákóczi Szövetség támogatásával

2019. október 30.

Az őszi szünet előtti napokban Kolozsváron és a mezőségi Szamosújváron járt tanulócsoportunk a Rákóczi Szövetség októberi diákutaztatási programja keretében.

Bővebben: Erdélyi tanulmányút a Rákóczi Szövetség támogatásával

Királyhelmec és környéke - tanulmányút a Rákóczi Szövetség szervezésében

2019. június 28.

A szlovákiai Királyhelmec magyar gimnáziumának a vendégei lehetett iskolánk diákcsoportja a tanév utolsó napjaiiban. Az iskolalátogatást követően a Felvidék keleti részének nevezetességeivel ismerkedhettek az utazáson résztevő tanulóink.

Bővebben: Királyhelmec és környéke - tanulmányút a Rákóczi...

Rákóczi-emléknap a Balassiban

2019. június 14.

Az intézményünkben működő helyi szervezet az idén pályázatot nyújtott be a Rákóczi-emléknap megrendezésére, amelyet a Rákóczi-emlékév alkalmából írt ki a Rákóczi Szövetség a középiskolások számára.

Bővebben: Rákóczi-emléknap a Balassiban

Felvidéki tanulmányút és kárpátaljai táborozás

2018. november 5.

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási pályázatainak segítségével az őszi szünet előtti napokban felvidéki és kárpátaljai utazáson vehettek részt iskolánk diákjai.

Bővebben: Felvidéki és kárpátaljai tanulmányút

5 éves a Rákóczi Szövetség iskolai szervezete a Balassiban

2018. április 27.

Vetítéssel, beszámolókkal és zenés műsorral ünnepelte megalakulásának 5. évfordulóját a Rákóczi Szövetség iskolai szervezete. A programról beszámolt a Rákosmente TV is, a tudósítás elérhető innen.

Bővebben: 5 éves a Rákóczi Szövetség iskolai szervezete

Arad-Temesvár: tanulmányút a Rákóczi Szövetség szervezésében

2019. április 19.

Aradon és Temesváron járt iskolánk diákcsoportja a Rákóczi Szövetség márciusban kiírt diákutaztatási programja keretében. Tanulóink a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum vendégeiként utazhattak. Az iskolalátogatás mellett temesvári városnézés, aradi koszorúzás a vértanúk emlékoszlopánál és a Szabadság-szobornál, illetve egy világosi vártúra is szerepelt a kétnapos programban.

Bővebben: Arad-Temesvár: tanulmányút a Rákóczi Szövetség szervezésében

Komárom-Érsekújvár: tanulmányút a Rákóczi Szövetség szervezésében

2018. március 25.

A Rákóczi Szövetség márciusi diákutaztatási programja keretében iskolai szervezetünk a felvidéki Révkomáromba és Érsekújvárra szervezett tanulmányi kirándulást.

Bővebben: Komárom-Érsekújvár: tanulmányút a Rákóczi Szövetség...