Rákóczi-nap a Balassiban - Jónás Georgina kapta a helyi szervezet idei kitüntetését

2017. április 30.

Április közepén tartotta a Rákóczi Szövetség helyi szervezete idei ünnepi taggyűlését a névadó II. Rákóczi Ferenc fejedelem emléknapja alkalmából, ahol a végzős diákoktól is elbúcsúzott a tagság. Jónás Georgina kitüntető oklevelet kapott több éves közösségszervező munkája elismeréséül.

Molnár Zsolt tanár úr röviden felvázolta a szervezet eddig munkáját, s elmondta, hogy idén a legnagyobb változást a 12.-es tagok ballagása jelenti. Azokhoz a 12.-esekhez szólt, akik a Rákóczi szövetségesek magját jelentették, többségük alapító tag, páran később csatlakoztak hozzánk: „A tavaly elballagott tagtársaitokkal együtt ti lettetek ennek a szervezetnek a magja, akik nem csak befogadói voltatok a Rákóczi Szövetség által képviselt értékvilágnak, hanem igyekeztetek azt tovább is örökíteni” – emelte ki beszédében.
A 20 ballagó tagot az elnökség virággal köszöntötte, majd a taggyűlés fénypontjaként az elnökség által odaítélt – két éve alapított – kitüntetés átadása jelentette. Jónás Georgina 12. b osztályos tanuló, alapító és elnökségi tag kapta. Az elnökség indoklása szerint: „Jónás Georgina négy éven keresztül, az alapítástól alelnökként irányította és szervezte a helyi szervezet közösségét. Ez idő alatt ötleteivel és munkájával segített kialakítani hagyományainkat, működési feltételeinket. Megbízhatóságára és precizitására mindig számíthattak vezetőtársai. Saját személyiségével egy színfoltja volt iskolánknak, és jó hírét vitte a Rákóczi Szövetségnek. Úgy érezzük, értékvilága példamutató az iskola közössége számára.”

  • Az ünnepi taggyűlésen készült fotók elérhetők innen.
  • Búcsúzó tagjainkról készítetett fényképes videó elérhető innen.

A helyi szervezet végzős diákjai a köszöntés után

Jónás Georginát köszöntik az elnökség tagjai

Jónás Georgina a korábbi évek kitüntetettjeivel - Ficzekné Molnár Mária (2015), Blankó Miklós (2016)