Iskolánk a Nemzeti Tehetség Program támogatásával egy komplex programot indított, melynek címe Csontok, sírok, emberek avagy az alkalmazott természettudományok és a régészet.

Bővebben: Csontok_sírok2024

Rejtőzködő sporttehetségek integratív fejlesztése a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumban

logók-honlapra-NTP


bővebben...

Nagyoktól kicsiknek - NTP-INNOV-21-0239

Az alábbiakban olvashatják az NTP-INNOV-21-0239 pályázati számú Természet-tudomány, nagyoktól kicsiknek című projekt beszámolóját.

 
logók-honlapra-NTP
 

Történelmi pénzügyek - NTP-INNOV-21

Programunk fő célja az volt, hogy a humán érdeklődésű tehetséges diákok számára is vonzóvá tegyük a pénzügyi-gazdasági témát. Másik célunk, egy a médiát jól ismerő, azt használni tudó, a tudományt és tudomány kommunikációt is magas szinten művelni képes generáció támogatása, a történelmi pénzügyek megismerése az adott történelmi korszak forrásainak felkutatásán, áttekintésén, az összefüggések beszélgetésen, konstruktív vitákon keresztül. A történelem, a média és a művészetek összekapcsolása, és ezen tudományok iránt érdeklődő diákok bevonása a programba.

images letöltés

Szakmai beszámoló

Komplex környezetvizsgálat - NTP-MTTD-20-0195

Az alábbiakban a Nemzeti Tehetségprogram NTP-MTTD-20-0195 számú, Komplex környezetvizsgálat: bioindikáció, biodiverzitás a természettudományok és a digitális eszközök segítségével című pályázat beszámolóját olvashatják.

 
logók-honlapra-NTP
 

Művészeti szakkör - NTP-MŰV-19-0125

A vizuális megjelenítésnek nagyon sok módja létezik. A legalapvetőbb a rajzi ábrázolás. A szakköri munka feladata, hogy a vizuális neveléssel párhuzamosan a tanulót megismertesse a szükséges technikai anyagok, eszközök, szerszámok működésével, kezelésével, a művészet egy-egy kiemelkedő képviselőjével, a segédanyagok tulajdonságaival, használatával, a szabványokkal, a méretekkel, az installálási törvényekkel, a képzőművészeti gyakorlatban, a feladatokban felhasználható művészeti elemekkel (pont, vonal, szín …), a képesítés törvényszerűségeivel, a színelmélet alapjaival, játékos megfigyelésekkel képes legyen kreatív problémamegoldáson alapuló feladatok megvalósítására.

A pályázat azonosítási száma: NTP-MŰV-19-0125

Pályázó szervezet: Budapest XVII. Kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium

Támogató szervezetek:

Bővebben: Művészeti szakkör - NTP-MŰV-19-0125

A Rákócziak nyomában - tehetséggondozó történelemtábor középiskolásoknak

A történelem tantárgy iránt érdeklődő tehetséges diákok táboroztatását valósítottuk meg a Zempléni-hegységben. A program a Rákóczi család kulturális örökségének nyomában járva megismertette a célcsoportot a zempléni tájegység főbb történeti látványosságaival 

A pályázat azonosítási száma: NTP-KKT-B-13-0003

Bővebben: NTP-KKT-B-13

Út a tudományhoz - projekt az űrtechnológia témakörében

2017. június 20.

A végéhez közeledik a Nemzeti Tehetség Program Út a tudományhoz projektje a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumban. Komáromi Annamária tanárnő vezetésével egy ötfős kutatócsoport dolgozott az űrbányászat, űrtechnológia témakörében. Ehhez a pályázaton elnyert összegből programozható robotokat is fel tudtak használni.
A program eredményeit foglalja össze Boros Botond, Fodor Bertalan,  Kulik Noémi, Romoda Péter és Sándor Panna tanulmánya.

Bővebben: Út a tudományhoz - projekt az űrtechnológia témakörében