Országos eredmények matematikából és fizikából

2016. június 8.

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium immár második alkalommal vett részt a Bay Zoltán Tudomány- és Technikatörténeti Alapítvány és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Egyesült Innovációs és Tudásközpontja közös szervezésében meghirdetett középiskolai versenyeken, ahol szép eredményeket értek el a diákjaink.

A „Matematika mindenkinek!” középiskolai prezentációs versenyben elért eredmények:

Matematika I. kategóriában két tizedikes csapatunk is a döntőbe jutott. "Tervezz tökéletest!" c. munkájukkal Csányi Brigitta, Keller Kitti és Péteri Veronika (10.b) 5. helyezést ért el (felkészítő tanár: Vígh-Kiss Erika). A télapó szánja c. munkával Losonci Blanka és Szunyoghy Dóra  (10. b) 7. helyet szereztek (felkészítő tanáruk: Börzsei Katalin). A Matematika II. kategóriában a 11.b osztályos Láng Tamás A titkosírás c. pályamunkájával 3. díjas lett, oklevet kapott (felkészítő tanár: Vígh-Kiss Erika).

A „Fizika mindenkinek!” középiskolai prezentációs verseny Fizika I. kategóriában FUTI megújuló útburkolat c. munkájával Horváth Noémi és Nagy Levente (9. c)  5.helyet szerzett (felkészítő tanár: Erdélyiné Bérczi Enikő).