enekrajztlogo

A Felvidéken járt márciusban iskolánk kórusa - beszámoló az utazásról

2016. április 7.

Márciusban a Kassa - Szepesség - Csorba tó útvonalon járt a Balassi Kórus a kerületi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal együtt.

Bővebben: Felvidéken járt a Balassi Kórus

Karácsonyi jótékonysági koncert

2013. december 15.

Iskolánk énekkara idén  december 15-én 15 órától tartotta a már 20 éve hagyományos jótékonysági koncertjét és betlehemezését. A helyszín a kerületi Szent Pál templom volt, amely modern kialakításával adott helyet a több száz éve tradicionális betlehemi játéknak és reneszánsztól, a többszólamúság kezdetétől napjaink zenéjéig tartó énekcsokornak.

Bővebben: Karácsonyi énekkari koncert 2013

Lengyelországban járt a Balassi vegyeskara

2013. június 13.

Harmadik alakalommal kapott meghívást a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Vegyeskara – Bartal Lajos karnagy vezetésével – a lengyelországi Duklában megrendezett egyházzenei kórusfesztiválra.

Bővebben: Lengyelországban járt a Balassi vegyeskara

Karácsonyi jótékonysági koncertek

2012. december 16.

December 15-én (szombaton) került sor a karácsonyi jótékonysági koncertjeinkre. A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium kiskórusának betlehemes előadása  a madárdombi Szent Pál templomban zajlott le, majd ezt követően a gimnázium vegyeskara adott koncertet a rákoshegyi Szent Teréz templomban. Mindkét előadás jótékony célú volt, a teljes bevételt (valamivel több mint 200 ezer forintot) a Remény Alapítvány támogatására ajánlották fel a szervezők.

Bővebben: Karácsonyi jótékonysági koncertek

Kínában járt a Balassi vegyeskara

2012. július 28.

Július közepén Kínában turnézott a Balassi Gimnázium vegyeskara.
Az énekkar kínai útjáról az alábbiakban honlapunkon is beszámolunk.

A feltöltött fotók elérhetők innen.

SHANGHAI, PEKING, BELSŐ-MONGÓLIA
A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Vegyeskara  kínai koncertútjának állomásai

Bővebben: Kínában járt a Balassi vegyeskara

Karácsonyi énekkari koncert

2011. december 19.

December 17-én délután került sor a madárdombi Szent Pál templomban a Balassi Gimnázium kiskórusának betlehemes előadására, majd azt követően a rákoshegyi Szent Teréz római katolikus templomban iskolánk vegyeskara adott nagy sikerű karácsonyi koncertet.

Bővebben: Karácsonyi koncert 2011

A Balassi Vegyeskarának sikere az EUROTREFF ’11 Európai Zenei Fesztiválon

2011. szeptember 15.

Igazi örömünnepnek tekinthető a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Vegyeskarának legutóbbi kórusútja. Ez év januárjában kapott a gimnázium vegyeskara az Európai Ifjúsági Kórusok Nemzeközi Szövetségétől meghívást, pályázzanak az idei évi EUROTREFF 11’ Európai Zenei Fesztiválra. A márciusi eredményhirdetésből aztán kiderült, hogy a fent jelzett időpontban a Balassi Vegyeskara – Bartal Lajos karnagy vezetésével – fogja képviselni Magyarországot ezen a kétévenként megrendezendő rangos zenei fesztiválon, a németországi Wolfenbüttelben. Az európai megmérettetésre felkészülés azonnal elkezdődött, s az eredményt  2011. szeptember 3-11 között mérhették le a balassis kórustagok.

Bővebben: EUROTREFF ’11