Öregdiák találkozó volt a Balassiban 2023. október 14-én


Október 14-én, szombaton került megrendezésre az öregdiák találkozó, melyen az 50 és 60 évvel ezelőtt végzett diákokat köszöntöttük arany, illetve gyémánt oklevéllel.

Bővebben: Öregdiák találkozó 2023_

Pedagógus életműdíjat kapott Ferenczi Éva tanárnő

2023. március 15.

Rákosmente Önkormányzata Pedagógus Életműdíj kitüntetésben részesítette Ferenczi Éva tanárnőt, iskolánk pedagógusát. Az elismerést a március 15-ei kerületi ünnepségen adták át a Vigyázó Sándor Művelődési házban.

Gratulálunk a szép elismerésért!

Bővebben: Ferenczi Éva életműdíj

Tanévzáró pillanatok

2022. június 25.

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium két diákja, Vida Kamilla (8.b) táncos és Kámán Ferenc (8.b) labdarúgó érdemelte ki az „Élen a tanulásban, élen a sportban” díjat. A elismeréseket Horváth Tamás polgármester és dr. Füzesi Péter alpolgármester adta át a tanévzárón. Rákosmente Önkormányzata 1999 óta díjazza kerületünk legjobb diákjait, akik az iskolai tanulmányok mellett jelentős sporteredményeket érnek el.
Iskolánk hagyományaihoz híven a tanévzáró ünnepségen a diákok versenyeredményeit külön oklevéllel és ajándékokkal dijazzták.

Bővebben: Tanévzáró 2022

AMAPED - újabb bécsi siker…

2022. május 30.

A bécsi Ausztriai–Magyar Pedagógusok Egyesülete (AMAPED) ebben az évben ismét megrendezte a határon túli magyar nyelvet is beszélő, továbbá az anyaországból érkező szereplők számára meghirdetett szavalóversenyét.

Bővebben: Amaped 2022 - Ismét Bécsi siker

A csengőzenekar fellépése

2022. április 18.

2022.04.10-én, vasárnap a Rákoscsabai Közösségi Ház és a Rotunda Kórus Alapítvány közös szervezésében jótékonysági hangversenyt tartottak, a Rákosmente Mentéséért Alapítvány javára. A hangversenyen a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium 7.c osztályának csengőzenekara is fellépett.

Bővebben: Csengőzenekar fellépése

Elballagtak végzős diákjaink

2022. május 5.

Április 29-én tartottuk a végzős diákjaink ballagását, majd május 3-án megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák. Eredményes vizsgázást kívánunk végzőseinknek!

Bővebben: Elballagtak végzős diákjaink 2022

Térj be egy versre! - Balassis diákok szereplése a Rákoshegyi Közösségi Házban

2022. április 10.

A költészet napja tiszteletére rendezett ünnepi programon a 2021-es év novellaíró pályázatának díjazottjai között a korcsoport 3 legjobb diákja, a Faragó Ildikó magyartanár osztályából, 9. a osztály tanulói közül kerültek ki: András Iringó, Kerülő Karina, Simon-Busi Henriett.

Bővebben: Térj be egy versre - balassis diákok szereplése a...

Rendhagyó médiaóra

2022. február 25.

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja alkalmából rendhagyó médiaóra keretében a végzős évfolyam Bodóné Ugri Orsolya tanárnővel az Angi Vera című filmet nézte meg a Csekovszky Árpád Művelődési Házban.

Bővebben: Rendhagyó médiaóra