AMAPED - újabb bécsi siker…

2022. május 30.

A bécsi Ausztriai–Magyar Pedagógusok Egyesülete (AMAPED) ebben az évben ismét megrendezte a határon túli magyar nyelvet is beszélő, továbbá az anyaországból érkező szereplők számára meghirdetett szavalóversenyét.
Volt már gimnáziumunknak – örök győztes – nemzetközi szinten is első helyet hozó tanítványa, Mihály Panka személyében, aki egyébként a saját kategóriájában idén is győzött. Gimnáziumunk az idei évben már a nagygimnazistákkal tudta képviseltetni magát, s a 9. a osztályból Kerülő Karina, az anyaország magyar nyelvű versenyzői között 3. helyezést ért el. Ez a bécsi verseny az egyik legnépszerűbb és rendkívül magas szakmai színvonalon zsűrizett rendezvény, ahol idén is 350 nevezés érkezett. Szomorú aktualitás adta a témaválasztást a felhívásban. A versválasztás tematikus válogatást igényelt. A háború lehangoló és pusztító valósága, illetve a békevágy iránti igényt tudták megszólaltatni a résztvevők.

Kerülő Karina és Dicső Roland 9. a osztály tanulói minden tekintetben a legalkalmasabb résztvevőknek bizonyultak, s idén a mi gimnáziumunk online formában oldotta meg a részvételt. A versválasztásban is összmunka folyt, mindenki megosztotta a társával az ötleteket, remekül sikerült a szülők és a felkészítő tanár munkája a diákokkal. Kerülő Karina – nívós előadásával – a zsűri elismerését is kiérdemelte.

A 2022-es év egyik elismert nemzetközi versenyén, ismét balassis diák rangos eredményéhez gratulálhatunk. A felkészítő pedagógus: Faragó Ildikó magyartanár