Felvételi jegyzék 2024

2024. március 22.

Az alábbiakban tesszük közzé a 2024/2025-ös tanévre jelentkezett tanulók összesített felvételi eredményeit.

Felvételi jegyzék 2024

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium a 2024/2025-ös tanévre 2 ötödik osztályt indít. A 0001 tagozatkód (angol első idegen nyelv) 45 férőhellyel, a 0002 tagozatkód (német első idegen nyelv) 15 férőhellyel indul.

A felvételi jegyzék tagozatkódonként tartalmazza azt a sorrendet, ami a központi írásbeli, a szóbeli vizsga és az általános iskolai hozott pontok alapján alakult ki. Pontazonosság esetén a sorrendet a lakhely (jogszabály szerint a XVII. kerületi lakosok előnyt élveznek), illetve az írásbeli pontszámok döntötték el.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a jelenlegi listákon számos esetben egy-egy tanuló két helyen is szerepel, amennyiben mindkét tagozatkódra beadta a jelentkezését. Értelemszerűen a végső felvételi listán ez a duplikáció megszűnik, felszabadítva helyeket a lejjebb soroltak számára. A végső sorrend függ attól is, hogy a szülők milyen jelentkezési sorrendet adtak meg a Felvételi Központ számára (erről a gimnáziumnak nincs tudomása), illetve módosítják-e a sorrendet a számukra nyitva álló módon.

A további teendőkkel kapcsolatban idézzük a felvételi tájékoztatónk vonatkozó fejezetét.

A gimnázium 2024. március 22-ig (péntekig) hozza nyilvánosságra a felvételi jegyzékét, ezt követően a tanuló módosíthatja adatlapját. A módosító tanulói adatlapot az általános iskola –vagy a szülő közvetlenül– 2024. április 8-10-én (hétfő-szerda) küldheti el a Felvételi Központba (9001 Győr, Pf.: 694.) postai úton. Az új tanulmányi terület felvételéhez az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés is szükséges.

A gimnázium a győri Felvételi Központtal történt egyeztetések után 2024. május 2-ig (csütörtök) megküldi a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek. Az általános iskoláknak kizárólag a felvételről szóló döntést küldjük meg, az elutasításról szólót nem.