Kelet-Pest Kiváló Pedagógusa díj

2023. június 6..

A Kelet-Pesti Tankerületi Központ idén is elismerésben részesítette a kiemelkedő munkát végző pedagógusokat.

A „Kelet-Pest Kiváló Pedagógusa" díj középiskolai kategóriában évente két elismerés kerül kiadás-ra. A két díjazott közül az egyik Bíró Róza tanárnő, aki 1987 óta a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium magyar – történelem szakos tanára, mesterpedagógus, munkaközösség-vezető. Pályafutása során többször vállalt osztályfőnöki feladatokat is, jelenlegi osztálya idén érettségizik.

Bíró Róza tanárnő – alapfeladatainak ellátásán túl – mindvégig kivette a részét a tehetséggondozó munkából. Tanítványai rendszerint sikeresen szerepelnek a különféle tanulmányi versenyeken. A középiskolai diákok legrangosabb megmérettetésén, az OKTV-n a magyar nyelv kategóriában az elmúlt két tanévben tanítványa a döntőbe jutott, tavaly a 16., idén a 11. helyezést szerezve meg.

Kelet Pest_Biro_Roza_2023 (2)

Tankerületi elismerő oklevélben részesült Bogát Éva és Tóthné Mózer Annamária tanárnő.

Bogát Éva tanárnő a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium igazgatóhelyettese, biológia-kémia szakos tanára, évek óta kezdeményező és aktív tagja a tehetséggondozó programoknak. Diákjait sikeresen készíti fel tanulmányi versenyekre, ebben a tanévben a biológia OKTV döntőjébe jutott az általa mentorált diák.

A Nemzeti Tehetség Program pályázatainak koordinátora és egyik megvalósítója volt több tanéven keresztül. Ezen tevékenységével nagyban hozzájárult a természettudományos tehetséggondozás színvonalának intézményi szintű növeléséhez.

Tóthné Mózer Annamária tanárnő a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium ének-zene tanára, az iskolai kórus vezetője. A zenei tehetséggondozás elkötelezett híve, aki az utóbbi években felpezsdítette a gimnázium művészeti életét. Az általa indított kórus az elmúlt években több sikeres fellépést produkált. Ötlete nyomán gimnáziumunkban újszerű kezdeményezésként jelentek meg a csengettyű zenekarok, melyek rövid időn belül népszerűvé váltak a balassis diákok körében.

Tóthné Mózer Annamária tanárnő kiváló tehetséggel és nagy munkabírással végzett zenei tehetséggondozó tevékenysége a jó példa arra, hogy a mai fiatalok is fogékonyak a művészetekre, nemcsak műértő befogadóként, hanem értéket alkotó előadóként is.

Gratulálunk díjazott kollégáinknak!