Öregdiák találkozó volt a Balassiban 

2022. november 6.

2022. október 29-én, szombaton került megrendezésre az öregdiák találkozó, melyen az 50 és 60 évvel ezelőtt végzett diákokat köszöntöttük arany, illetve gyémánt oklevéllel.

 

A rendezvényen  Farkas György igazgató úr köszöntője után Kissné Dr. Cserhalmi Ildikó a 60 évvel ezelőtt, Szilva Jánosné Juhász Ilona, Juhász Jenő egykori tanárunk lánya pedig az 50 évvel ezelőtt végzett diákok nevében mondta el visszaemlékezését. A hajdani tanárokat Dr. Kiss Gáborné, Csibi néni képviselte, aki az 1972-ben végzett IV.C osztály osztályfőnök- helyettese volt. Mindannyian felidézték azt a korszakot, amikor az ünnepeltek  a mai Balassi elődjébe, az akkor még a  Fürst Sándor  nevét viselő gimnáziumba jártak.  Rövid filmbejátszás keretében felidéztük Juhász Jenő és Bartal Lajos tanár urakat, valamint egy vetítés keretében az akkori tanárokat.

Az ünnepeltek műsorában fellépett a 8.c osztály csengőzenekara, valamint Hajdu Kristóf Kadosa gitáron Tóthné Mózer Annamária tanárnő vezetésével. Szintén a fellépők között köszönthettük a gimnázium volt diákjaiból alakult Missio Cantorum kórusát. Az oklevelek és virágok átadása, majd a koccintás után kötetlen beszélgetés keretében idézték fel a mai hatvanosok és hetvenesek a diákkori emlékeket. 

Az est műsorvezetője  a Missio Cantorum énekkar tagja, Hegyi Tamás volt. Az est sikeres lebonyolítását az öregdiákok és iskolánk 9.a, 9.b, 10.b, 11.a és 11.b osztályos diákjai biztosították. Nagy-nagy köszönet mindannyiuknak! Köszönet dr. Fenke Ferenc képviselő úrnak a támogatásért!

 

117 139

160 214

224 234

237 311