Tájékoztató az új menzakártyákról

2022. augusztus 22.

Az iskolákban 2022. szeptember 1-től új menzakártya rendszer segíti az intézményi étkeztetést.

 

Tisztelt Szülők!

Az iskolákban 2022. szeptember 1-től új menzakártya rendszer segíti az intézményi étkeztetést.
Az új menzakártya rendszer lényege, hogy a szülők egy internetes felületen intézhetik gyermekük számára az étkezések megrendelését és lemondását, megnézhetik a korábbi rendeléseket és számlákat. A rendszer elérhetősége: https://rakosmente.e-menza.hu
A rendszer használatához nincs szükség külön program telepítésére: a felület használatához csupán böngészőprogram kell (pl. Chrome, Firefox vagy Internet Explorer), akár egy „okostelefonról” is elérhető az oldal.
Az első étkezés megrendelése előtti teendők:

1. Az adatkezelési nyilatkozatot, megrendelő nyomtatványt, valamint szükség esetén a 8. számú mellékletet és ehhez tartozó jogosultságot igazoló dokumentumot kitöltve megküldeni az 1. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre legkésőbb augusztus 15. napjáig (a nyomtatványok letölthetők a https://rakosmente.hu/közetkeztetes oldalról).

2. A szülők a nyilatkozaton szereplő e-mail címre kapnak egy regisztrációs kódot, melynek elfogadása és megváltoztatása után láthatják gyermekük étkezési felületét. Amennyiben a regisztrációs kódot nem kapta meg a szülő, a kitöltött adatkezelési nyilatkozatot kérjük eljuttatni az 2. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

3. Étkezés megrendelése a kiválasztott napokra (ehhez segítséget nyújt: https://e-menza.hu oldalon található oktatási segédlet)

4. A megrendelés alapján az E-Menza rendszer díjbekérőt küld a szülő részére, melyet 8 napos fizetési határidővel átutalással, illetve bankkártyával (simple-pay) is teljesíthetnek legkésőbb 2022. augusztus 25. napjáig.

5. A lemondásokat szintén az E-Menza felületén lehet/kell elvégezni.
FELHÍVJUK A FIGYELMÜKET A REGISZTRÁCIÓT ÉS AZ ÉTKEZÉSEK MEGRENDELÉSÉT MINDEN SZÜLŐNEK EL KELL VÉGEZNIE, több gyermek esetén mindegyikre, függetlenül attól, hogy a gyermek ingyenesen étkezik (jövedelem alapján, nagycsaládos kedvezmény alapján, tartós beteg, vagy egy családtag tartós beteg, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, nevelésbe vett gyermek), vagy fizet az étkeztetésért.
A szolgáltató az E-Menzában regisztrált és megrendelt étkezések adagszámát veszi figyelembe és a megrendelés alapján szállítja ki az ételt. Amennyiben az étkezés megrendelése nem történik meg, úgy szeptemberben az intézményekben nem biztosított a gyermek ellátása!

Az étkezés igénybevétele menzakártya használatával lehetséges. Az alsós tanulók kártyáját a pedagógus, a felső tagozatos tanulók kártyáját a tanuló kezeli (szeptember 16-ig listán közöljük a konyhával az étkezők nevét, utána már kötelező a kártya használata).
A menzakártyát személyesen, az iskolákban a kijelölt helyeken, vagy ügyfélfogadási időben a Rákosmenti Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán tudja átvenni a szülő/gondviselő -miután megrendelte és kifizette a szeptemberi étkezéseket-, legkésőbb 2022. szeptember 16-ig.
A kártya díjköteles, de az első kártyát Rákosmente Önkormányzata ingyenesen bocsátja rendelkezésükre. Amennyiben valamilyen okból a kártya pótlására van szükség (megrongálódás, elvesztés), a pótkártya kiadása 1.270 Ft (azaz egyezer forint+Áfa) befizetésével lehetséges. Enélkül a gyermeknek nem tudunk étkezést biztosítani. (A kártyát csak a felső tagozatos gyermekek részére biztosítjuk, a többiek csoportos kártyát kapnak, amelyek kezelését nevelőtanár végzi.)
A későbbiekben, ha menzakártya használatára – pl. költözés, lemondás –, nincs szükség, akkor a kártyát a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélszolgálaton tudják leadni.

A következő havi étkezés megrendelésére várhatóan szeptemberben kerül sor, értesítés a Rákosmente Önkormányzat weboldalán, illetve facebook oldalán lesz elérhető.

Rákosmente Önkormányzata