Olvasástanítási konferencia

2019. október 28.

A United Way Hungary és a Vadvirág Alapítvány által szervezett „ÉRTŐ OLVASÁS: A JÖVŐ KULCSA!” 2019. október 10-i konferenciáján és workshopján három magyar szakos kollégánk, Faragó Ildikó, Kaszab László és Lőrincz Orsolya is képviselte iskolánkat.

 

 

Csépe Valéria előadása

Neves előadók segítségével járhattuk körbe a témakör aktuális kérdéseit: Csépe Valéria, a kognitív pszichológia professzora megerősített bennünket abban, hogy élmény nélkül nincsen tanulás, Kárpáti Anikó bemutatta a Vadvirág Alapítvány flow-élményre épülő módszertanát, Bárdos Andrással elgondolkozhattunk az oktatás világméretű válságán és annak megoldási lehetőségein, majd hallgatói és kérdezői is lehettünk egy Berg Judit, Both Gabi és Dániel András kortárs meseírókkal folytatott, igen érdekes kerekasztal-beszélgetésnek. A konferencia utáni workshop keretében dr. Steklács Jánostól, az olvasási stratégiák kutatóprofesszorától ismerhettük meg a legfrissebb kutatási eredményeket és az azok ismeretében javasolt olvasástanítási módszereket.

 

A rendezvény zárásaként megemlékeztünk a nemrég elhunyt dr. Vekerdy Tamásról, és felidéztük életművének szellemiségét, amellyel arra tanított, hogy a pedagógiai munka során mindig a gyermek egyéni fejlődését és ebből fakadó igényeit helyezzük középpontba.