A Tehetségverseny eredményei

2017. november 30.

Idén 25. alkalommal rendeztük meg tehetségkutató versenyünket. A november 24-25-i eseményen 140 kisdiák vett részt. Az alsó tagozat negyedik osztályába járó gyermekek többsége  rákosmenti általános iskolákból érkezett, de jöttek versenyzők a szomszédos kerületekből és a környező települések iskoláiból is.

A verseny írásbeli fordulóját péntek délután tartottuk. Ezen egy képességfelmérő tesztsor segítségével a figyelem, az emlékezet és a logikai képességek színvonalát mértük. Ezt követően egy matematikai és egy magyar nyelvi feladatlapot oldottak meg a versenyzők. Az írásbeli fordulók összesített átlageredménye: 56,48%.
A szombati napon a szóbeli versenyrészre került sor. Tizenöt perces időkeretben a magyar nyelvi, matematikai képességek vizsgálata mellett a természetismeret tárgykörébe tartozó kérdésekre is válaszoltak a versenyzők. A szóbeli fordulón az átlagteljesítmény 76,41% volt.
A végső rangsort az írásbeli és a szóbeli fordulók összesítését követően alakítottuk ki. A verseny győztese Halász Atilla, aki 82,5%-os végeredménnyel került a mezőny élére.
Az első 11 helyezett oklevelet és könyvutalványt vehetett át Farkas György igazgatótól.