Minősített Tehetséggondozó Műhely lett a Balassi

2017. június 9.

Az elmúlt héten került sor a Minősített Tehetséggondozó Műhely (MTM) címátadó ünnepségére a VI. kerületi Paulay Teremben. A kitüntető címet Magyarország 38 köznevelési intézménye nyerte el. A Kelet-Pesti Tankerületből a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium került a díjazottak közé.

Az oklevelet dr. Illés Boglárka helyettes államtitkár (EMMI) és Ekler Gergely ügyvezető (Új Nemzedék Központ) adta át a nyertes iskolák vezetőinek.

A többlépcsős minősítési eljárás során 171 pályázó intézmény közül kerültek ki azok az iskolák, amelyek a tehetségfejlesztés területén több éve kiemelkedő munkát végeznek és jelentős eredményeket értek el. Az intézmények tehetségsegítő munkáját a következő öt évben a Nemzeti Tehetség Programnak és a Tehetségek Magyarországa projektnek köszönhetően többletszolgáltatásokkal tudja támogatni az ÚNK, így például akkreditált pedagógus-továbbképzéseket, tehetségfejlesztő eszközöket, a diákok számára mentorprogramokat, táborokat biztosít, továbbá szakmai eseményekkel, konzultációs és publikációs lehetőségekkel is támogatja az iskolákat.

A Balassi 2011 óta Tehetségpont. A gimnázium tehetséggondozó munkájának újabb elismerése a most átadott díj.

A Balassi Minősített Tehetséggondozó Műhely lett

A Minősített Tehetséggondozó Műhely címátadó ünnepségén készült csoportkép a nyertes iskolák igazgatóiról