Gyászhír

 2017. január 2. 

Megrendülten tudatjuk, hogy 2016. december 27-én – életének 92. évében – elhunyt gimnáziumunk egykori alapító tanára és igazgatóhelyettese, Juhász Jenő tanár úr. Búcsúztatása 2017. január 6-án (pénteken) 14,30 órakor lesz a péceli református temetőben.

Juhász Jenő
(1925-2016)

Juhász Jenő tanár úr 1954-től tanított gimnáziumunkban magyar nyelv és irodalmat, latin nyelvet. Az 1953-ban indult Fürst Sándor Gimnázium iskolaalapító tanárai közé tartozott. Gazdag és rendkívül eredményes tanári munkáját nagy elismerés övezte a diákok és a pedagógus szakma körében egyaránt.  A nappali és a levelező tagozaton 12 osztály osztályfőnökeként végezte lelkiismeretesen és eredményesen szaktanári munkáját. Juhász Jenő tanár úr kapta meg 2002-ben elsőként a XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata által alapított Életműdíj kimagasló pedagógiai tevékenységért kitüntetést. Budapest elismert szakfelügyelője volt magyar nyelv és irodalomból éppúgy, mint az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny bizottságának tagjaként.
Tanári hivatásának több mint négy évtizede alatt a diákok, az ő szüleik és kollégái szeretetében, tiszteletében élte minden napját. Mindig minden diákot ismert a gimnáziumban, nevén szólítva meg őket, akár tanítványa volt, akár nem. Olyan végtelen szeretettel fognak emlékezni Rá volt diákjai, amilyen szeretetet kaptak Jenő bácsitól a gimnáziumi éveik alatt.
Számtalan volt diákja és kollégája gyászolja a szeretett Juhász Jenő tanár urat.
Juhász Jenő Tanár Úr! Nyugodjon békében!

 

Iskolánk diákjai 2011-ben interjút készítettek Juhász Jenő tanár úrral, amelyben életútjáról, tanári pályafutásáról, intézményünkben töltött éveiről beszél. Ennek az iskolatörténeti jelentőségű felvételnek a közreadásával emlékezünk Juhász Jenő tanár úrra.

Az interjú elérhető az alábbi képre kattintva: