Térj be egy versre! - Balassis diákok szereplése a Rákoshegyi Közösségi Házban

2022. április 10.

A költészet napja tiszteletére rendezett ünnepi programon a 2021-es év novellaíró pályázatának díjazottjai között a korcsoport 3 legjobb diákja, a Faragó Ildikó magyartanár osztályából, 9. a osztály tanulói közül kerültek ki: András Iringó, Kerülő Karina, Simon-Busi Henriett.

A Rákoshegyi Közösségi Ház meghívására az irodalmi pályázat nyertes művei közül Kerülő Karina szólaltatta meg saját díjazott novelláját, s sikeresen megoldódott még egy bemutatás, ami a 8. a osztály két lelkes, kiváló diákja segítségével valósult meg. Köszönet érte: Nagy Jankának és Monori Annának, akik vállalták a rendezvényen az interpretációt. Mindegyik gimnazista Faragó Ildikó tanárnő tanítványa. Méltán lehetünk büszkék balassis diákjainkra, akik iskolánkat képviselték, s a kerületi rendezvényen ily módon tudtunk emlékezni erről a jeles napról, ami József Attila születésnapját idézi fel minden kultúrát kedvelő emberben. Köszönjük Telek Mónika művelődésszervező asszonynak a meghívást és a felkérést.

 

A ,,Térj be egy versre!’’ – címmel megrendezésre került program gazdag irodalmi-művészeti kínálattal várta az érdeklődőket a jeles nap előtti vasárnapon:
10.00 A 2021-évi „Írd tovább” novellaíró pályázat díjazott alkotásai – a szerzők előadásában
Irodalmi kvíz-játékok, társasjáték
14.30 -16.00 Megzenésített versek – Német Viktor – Wyq Thor előadásában
RIM kávéházi szeglet, szemelvények a RIM saját alkotásaiból
Válogatás Makovinyi Zoltán fotóművész tárcanovelláiból
16.00 Talpalattnyi föld – Papp Zoltán a Rákosmenti Irodalmi Műhely tagjának könyvbemutatója – Közreműködik Albert Ferenc író, költő
17.00 Vendégünk Lőrincz P. Gabriella Bella István-díjas költő, író – a Könnytelen Madonnák című kötetének bemutatója és dedikálása