Öregdiák találkozó a Balassiban

2021. november 10

2021. november 6-án, szombaton került megrendezésre az öregdiák találkozó, melyen az 50 és 60 évvel ezelőtt végzett diákokat köszöntöttük arany, illetve gyémánt oklevéllel. Mivel tavaly a pandémia  miatt elmaradt a találkozó, igy most ünnepeltük  a 61 és 51 évvel ezelőtt végzetteket is.

A rendezvényt  Farkas György intézményvezető nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelenteket és felidézte azt a korszakot, amikor az ünnepeltek  a mai Balassi elődjébe, az akkor még a  Fürst Sándor  nevét viselő gimnáziumba jártak.  Ezután Juhász Jenő és Bartal Lajos tanár urakra emlékeztünk, akiknek a nevét ma már tanterem viseli iskolánkban. Benkó Botond 12. b osztályos tanuló saját szerzeményének előadásával köszöntötte a közönséget, zongorajátéka nagy sikert aratott. A Tóthné Mózer Annamária vezette 7.c osztályos tanulókból álló csengettyűzenekar szintén nagy tapsot kapott. Az oklevelek és virágok átadása, majd a koccintás után kötetlen beszélgetés keretében idézték fel a mai hatvanosok és hetvenesek a diákkori emlékeket. 

Az est műsorvezetője  iskolánk volt diákja, Rabb Ferenc volt. Az est sikeres lebonyolítását az öregdiákok és iskolánk 9.b, 10.b, 11.a és 12.c osztályos diákjai biztosították. Nagy-nagy köszönet mindannyiuknak! Köszönet dr. Fenke Ferenc képviselő úrnak a támogatásért!