A komplex tehetségazonosító verseny eredményhirdetése és gálaműsora

2019. december 4.

A tehetség 21. századi újra értelmezésére sokan tettek már kísérletet. Megállapították a szakemberek, hogy a tehetség nem teljesítmény, hanem egy jellegzetes viselkedési forma. A tehetséggondozás, és általában a tanítás és fejlesztés feladata megfelelő környezetet biztosítani a fejlődést támogató tevékenységnek. Gimnáziumunkban már 27. alkalommal kerül megrendezésre a Komplex Tehetségazonosító Verseny, amelyen ebben az évben is több mint 100 versenyző szerepelt. Valójában főpróbája ez a kisgimnáziumi felvételi írásbeli és szóbeli fordulójának.

 A díjátadó gálaműsorról készített felvétel elérhető innen.

A gálaműsorban fellépett a kisgimnáziumi 6. A osztály Csengettyű kamarazenekara, Haydn: Üstdob szimfóniájának 2. tételével. A műsort betanította: Tóthné Mózer Annamária tanárnő
Őket, a Csibetáborban felfedezett Oláh Botond 5. A osztályos tanuló követte Gyurkovics Tibor: Rád nem lehet számítani c. prózamondásával.
A vidámság és a változatosság szintén nagyon sokat lendít a hangulaton, ezért egy vidám műsorszám következett, amit szintén 2 ötödikes balassis diák mutatott be még a nyári táborban. Szucsik Ábel és Mozsonyi Milán 5. A osztályos tanulók duettjét láttuk. (A produkció címe: Tuti Csirke XD jee)
A megértés hiányát és a tehetség fel nem ismerését épp annak a tehetséges írónőnek a kálváriáján keresztül szólaltatja meg Mihály Panka 6. A osztályos tanuló, aki egy évvel korábban a KI MIT TUD? – vetélkedőjén I. helyezést ért el, s Bécsben már 5. osztályos korában egy másik művel, az Osztrák- Magyar Pedagógiai Intézet – AMAPED nemzetközi versenyén I. helyezést ért el.
A mű címe: Szabó Magda: Egy kutya meg egy bika Őt követte Khazanehdari Dariush 5. B oszt. tanuló zongorajátéka, aki, mivel angolul már jól tud, németes osztályban kezdte egy új idegen nyelv tanulását gimnáziumunkban. Handel: And Now Let’s c. zongora-darabját adta elő.
Az est további részében az eredményhirdetésre került sor. Itt mondtunk köszönetet Molnárné Duschek Eszter pedagógiai igazgatóhelyettes asszonynak, aki a Tehetségverseny megszervezését és lebonyolítását elejétől a végéig irányította. Ezt követően Farkas György igazgató úr, a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium intézményvezetője, ismertette a 27. alkalommal megrendezett Komplex Tehetségazonosító Verseny eredményeit.
A műsor befejező részében egy fergeteges vendégszereplő csapatot láthattunk. Banda Angéla – tánctanár irányításával a Tornadó Hungary Akrobatikus Rock And Roll csoportjai léptek fel. Zárásképp pedig a 10. C osztályos tanulók csengettyűjátékának hangjával tettük emlékezetessé ezt az estét. A darab címe: Ring Christmas Bells - A kamaraegyüttest Tóthné Mózer Annamária tanárnő készítette fel a produkció bemutatására. Köszönjük a közreműködők munkáját.

A tehetségverseny eredményei elérhetők innen...