Nyáridéző – beszámoló a Csibetáborról

2019. szeptember 20.

Hagyományosan, ebben az évben is ismerkedési tábort szerveztek az új kisgimnazistáknak a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium tanárai. Festői környezetben töltöttek el egy-egy hetet a felvételt nyert diákok a Mátrában.

A programok legfőképp azokat a kompetenciákat érintette, amire mindenkinek szüksége lesz majd a következő években. A kiváló képességű tanulók gyorsan megbarátkoztak egymással és hamar felvették azt a ritmust, amivel egymással is és tanáraikkal is széles választékát próbálhatták ki képességeiknek.
Minden olyan elem szerepelt a lehetőségek között, ami számukra sikerélményt jelenthetett. A nyitóprogram a Gyöngyösi Állatkert látogatásával indult és a Mátra Múzeum rendkívül gazdag kiállítási anyagának tanulmányozásával zárult a turnus végén. Kényelmes és igényes szállást és ellátást biztosít minden alkalommal a gyerekeknek , a medencével is rendelkező panzió vendéglátói. A frissen készített ízletes ételek, a különleges nyitó „dilibuli”, az esti party is látványos és vidám színfoltja hétnek. Csoki-szökőkút várta a saslik után a számháborúra készülő diákokat. A sportverseny és kötélhúzás már az igazi erőpróbák közé tartozott. Esténként audio-vizuális eszközök segítségével szellemi vetélkedőn , intellektuális csapatversenyeken vettek részt a jó képességű diákok. Új elemként egy óriás puzzle-t is összeraktak idén a két turnus tagjai.
A kézműves foglalkozások a természetes anyagok felhasználását célozták, csodás és rendkívül igényes munkák készültek a legkülönbözőbb technikák felhasználásával. A túrák során igazi forrásvizet kóstolhattak, s a Szén-patakban kis rákokat fotózhattak az érdeklődő diákok. A legizgalmasabb mindig a KI MIT TUD? – hiszen itt egymás szabadidős tevékenységét is megismerhették a leendő évfolyamtársak . Csodás hangszeres előadások, ének és versmondás, igényes, országos színvonalú prózamondó diák lépett fel, továbbá ügyes sportbemutatókat zsűrizhettek a csapatok. Itt mindenki nyertesként tért haza, s a jutalmazás sem maradt el. Ez élménytábor, sikertábor azoknak, akik teljesítményükkel a legjobbak közé bekerültek.
A táborozó balassis kisdiákok nyitották meg a 2019/2020-as tanévet a gimnáziumban, ahol a nagyobb évfolyamok képviselői, mögéjük felsorakozva hangoztatták Balassi Bálint egyik, kifejezetten erre az alkalomra megtanult versének részletét.
Sikeres és eredményes 8 évet kívánunk az idei, 3 új induló osztályunk minden tanulójának.
Köszönjük a XVII. kerület Önkormányzatának támogatását, a Balassi ’92 Alapítvány anyagi hozzájárulását a színvonalas tábor megvalósításához.
Táborvezetők: Molnárné Duschek Eszter – igazgatóhelyettes asszony, tehetségfejlesztő szakértő; és Faragó Ildikó – magyar-latin szakos mentortanár.