Képzőművészeti tehetséggondozó tábor Gyulán

2019. május 12.

Iskolánk rajzban tehetséges diákjai szakmai táborban vettek részt Gyulán, mely az Nemzeti Tehetség Program pályázatból valósult meg. Az 5-10. évfolyam tanulói kivételes szépségű helyszíneken hódolhattak kedves időtöltésüknek, a rajzolásnak, festésnek.

Az „épített környezet” tematikában alkottak, rengeteg témát találtak erre a közel 800 éves múlttal rendelkező városban, mely a  látnivalók rendkívül színes és széles palettáját kínálja. Műemlék épületei világhírűek. Az Almásy-kastélyban tett izgalmas látogatás után évszázados fák alatt ülve örökítették meg a park és a kastély épületének egy-egy részletét. Lehetőségük nyílt a munkálkodásra a várban, valamint az immár 179 éve épült Százéves Cukrászda hangulatos, kézzel festett falai között.
Ellátogattunk a híres Ladics-házba is. A kívülről szerény, földszintes polgárház a 19. század elején épült barokk stílusban. Az ódon falak kivételes kiállításnak adnak otthont, amelynek látogatása során időutazáson érezhették magukat tanulóink. Erről tanúskodnak a ház kertjében készített munkáik. A gyulaiak által Élővíznek nevezett Körös partján a természet szépségeit megörökítő képek készültek.
Igazi élmény volt látni a kreativitásból fakadó aprólékos gonddal, nagy odafigyeléssel létrehozott alkotások születését. A jó hangulatban eltöltött három nap alatt a gyerekek nemcsak új élményekkel gazdagodtak, hanem rajzkészségük, ábrázolásmódjuk is sokat fejlődött.