„Szerethetőek” - Az ÉTA Országos Szövetség vándorkiállítása a Balassiban

2017. december 7.

December 4-én nyílt meg az ÉTA (Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége) vándorkiállítása a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium aulájában. A rendezvényen megjelent Fohsz Tivadar, Rákosmente alpolgármestere, Papp Ágnes, az ÉTA Országos Szövetség vezetője, valamint a Szövetség több munkatársa.

A megnyitón Farkas György, a gimnázium igazgatója elmondta: az ÉTÁ-val három éve került kapcsolatba a gimnázium, amikor az önkormányzati szervezésű érzékenyítő program keretében a diákokkal ismertették meg az értelmi sérült emberek életét, hétköznapjait. Azóta a közösségi szolgálat formájában több balassis diák kapcsolódott be az ÉTA jószolgálati munkájába. Jakab Hilda tanárnő számolt be erről a tevékenységről, méltatva a diákok empátiáját, lelkesedését és elkötelezettségét, mellyel ezt a munkát végzik.
A megnyitón Papp Ágnes az ÉTA részéről megköszönte azt a támogatás, amit a Balassitól eddig kaptak, s jó szívvel ajánlotta a jelen lévő tanulóknak a kiállítás anyagát.  A tárlat a Szövetség tagintézményeiben tevékenykedő fogyatékossággal élő emberek alkotásait mutatja be. A kiállított tárgyak között számos, a Karácsonyhoz illő kézműves alkotás is található, melynek látványa felidézi a kiállítás címét, utalva az alkotókra: „Szerethetőek”.
A kiállítás december 8-ig tekinthető meg a Balassi aulájában.