Balassis búcsú a Néprajzi Múzeumtól

2017. december 6.

December 1-jén, pénteken a Néprajzi Múzeum ingyenes programokkal várta az érdeklődő iskolákat. A záró rendezvénysorozat első napján iskolánk is képviselte magát egy 20 fős tanulócsoporttal. A tárlatvezetés során utoljára nyílt alkalmunk belülről megtekinteni a Hauszmann Alajos által tervezett monumentális épületet.

Az interaktív tárlatvezetésen még egyszer körüljártuk a múzeum állandó kiállításának termeit, ahol diákjaink felelevenítették honismeret órákon szerzett ismereteiket népi kultúránkról. A néprajzi gyűjtemény mellett hosszasan csodáltuk a központi csarnok mennyezetfreskóját, Lotz Károly alkotását.
December 3-án végleg bezárta kapuit a Néprajzi Múzeum Kossuth Lajos téri kiállítása, hogy az épület visszanyerhesse eredeti funkcióját igazságügyi palotaként. A múzeum értékes gyűjteményét hamarosan új helyszínen tekinthetjük meg.
A múzeumi program, melynek koordinátora Juhász Orsolya tanárnő volt, része annak az együttműködésnek, melyet nemrég kötött a Kelet-Pesti Tankerület és a Néprajzi Múzeum.