Sajtótájékoztató a Balassiban

2018. december 16.

December 14-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család-és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága és az Új Nemzedék Központ szervezésében tartottak sajtótájékoztatót a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumban. Az esemény apropóját az adta, hogy a közép-magyarországi Minősített Tehetséggondozó Műhelyek – köztük a Balassi – jelentős eszköztámogatásban részesültek, mellyel tehetséggondozó munkájukat támogatják.

Az eseményen megjelent dr. Illés Boglárka, az EMMI helyettes államtitkára, Jávor Balázs, az MTM iskolákat koordináló Új Nemzedék Központ tehetségfejlesztési igazgatója, Dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó, a Kelet-pesti Tankerületi Központ igazgatója.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Balassi kétmillió forint értékben kap informatikai eszközöket. Ezek egy része a gimnáziumban népszerű robotika szakkör munkáját segíti. Farkas György, a Balassi igazgatója kiemelte, hogy jó helyre került az eszköztámogatás, hiszen a műszaki tudományok iránt fogékony diákjaink eddig is szép eredményeket értek el. Az új eszközökkel ez a tehetséggondozó munka léphet magasabb szintre.