Gyergyószentmiklóson szavaltak diákjaink

2015. november 11.

Testvériskolánk, a Salamon Ernő Gimnázium idén 26. alkalommal rendezte meg őszi szavalóversenyét, melyen iskolánkat két tanuló képviselte.

A november 7-én rendezett versenyen Majer Zsófia (10.a) és László Laura Hajnalka (12.b)  szavalták el kötelező és szabadon választott verseiket. Felkészítőjük Bíró Róza tanárnő volt.
A látogatás élményeiről a résztvevő diákok is beszámoltak:
„Nagyon megható volt, amikor megkérdeztem székely szobatársam, nem akarna-e Magyarországon élni. Nemes egyszerűséggel annyit válaszolt: "Nem, mert hiányoznának a hegyek."(Majer Zsófia)
„Elég izgatottan keltem fel csütörtök reggel, mivel ilyen távolságban és időtartamban még sosem voltam versenyen. A 12 órás vonatút ellenére is azt tudom mondani, hogy egy jó hangulatú verseny és kirándulás emlékével lettem gazdagabb. Mindemellett pedig tapasztalatszerzésnek sem volt számomra utolsó.” (László Laura Hajnalka)
A diákok és kísérőtanáraik Gyergyószentmiklós környékének néhány nevezetességét is megtekintették. Jártak Szovátán a Medve-tónál, Parajdon a sóbányában és az erdélyi reneszánsz építészet egyik legszebb alkotását, a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyt is felkeresték.
A tanulókat Bogát Éva és Juhász Orsolya tanárnők kísérték el a versenyre.

Az utazás során készült fotók elérhetők a webalbumból innen.