Balassis sikerek a SZAKE közismereti versenyein

2015. március 22.

Eredményesen szerepeltek diákjaink a Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület (SZAKE) közismereti versenyeinek hétvégén megrendezett országos döntőjében.

A „Magyarország az én hazám”  honismereti, az „Örökségünk ’48”  történelmi, valamint a „Magyarok Európában” című állampolgári vetélkedők összevont döntője Budapesten, a Stefánia Palotában zajlott le. 
A „Magyarok Európában” c. verseny az idén az olasz-magyar kapcsolatok történetével foglalkozott, ahol a 11. B osztályos csapatunk a 2. helyen végzett. Csapattagok: Eötvös Dorottya, János Huba és Veszely Ádám.
Az „Örökségünk 48”’ nevet viselő vetélkedő célja az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eszméinek, valamint a kiegyezésig tartó korszak szereplőinek, eseményeinek és összefüggéseinek felismerése, emlékének ápolása. Itt a Blankó Miklós, Ferenczi László és Hoffmann Márk alkotta 11. B-s csapat a 4. helyet szerezte meg.
A „Magyarország az én hazám” c. témakörben két csapat is indult, akik a 7., illetve a 8. helyen végeztek: Csomor Anna, Molnár Eszter, Stubnya Márton (10. b); valamint Molnár Réka, Simon Bernadett, Szalkay Dóra (11. a).

A diákok felkészítő tanára Molnár Zsolt volt, aki ebben az évben is részt vett a zsűri  munkájában, ahol a szakközépiskolások teljesítményét értékelte a „Magyarország az én hazám” c. kategóriában.

Képek a versenyről

 A csapataink oklevelei