Lezajlott a 14. öregdiák találkozó

2016. november 8.

Október 29-én ismét találkozóra hívta a Balassi Bálint Gimnázium Baráti Köre a gimnáziumban valaha érettségizett diákjait. Ezeknek a találkozóknak ünnepi része most már évek óta az  50 éve érettségizett volt diákoknak az arany érettségi bizonyítvány átadása.

Megható volt látni az 50 év utáni évfolyam találkozón a valamikori iskolatársak egymásra ismerését, örömteli öleléseit. Az október 29-i  találkozónak azonban volt egy meglepetése is, ugyanis az 1956-ban, a 60 éve elsőként a kastélyban érettségizett volt „örök diákokat” is köszönthettük gyémánt érettségi bizonyítványuk átadásával. A valamikori elsőként kirepülő  „fecskék” közül ezen az estén öten jelentek meg boldogan és nagy örömmel, hogy átölelve kedves tanáraikat – Juhász Jenő és Dudevszky Attila tanár urakat - együtt emlékezhessenek az eltelt 60 évvel ezelőtti diákévekre. A találkozó meghitt pillanatai voltak, amikor elhunyt, szeretett  tanáraik fényképeit láthatták kivetítve a volt diákok, emlékezve és megköszönve ezzel az értük tett eredményes szaktanári és osztályfőnöki munkájukat. Az 50 éve érettségizettek nevében dr. Szalay Katalin, a 60 éve végzettek nevében dr. Méhesfalvy Erzsébet emlékezett diákéveikre, köszönetet mondva szeretett tanáraiknak.
Az ünnepi pillanatokat pezsgővel koccintás követte, majd a Baráti Kör vezetősége finom vacsorával vendégelte meg az ünnepelteket.
Az öregdiák találkozók már hagyományos programjaként a gimnáziumban érettségizett, ma már elismert énekművészként, operaénekesként számon tartott volt diákok koncertje következett:  Gaál Csaba operaénekes (1998) és a megbetegedett Péter Cecília (Cecília Lloyd – 1988) helyett beugró - a IX. Simándy József Nemzetközi Énekverseny győztese – a vietnami Ninh Duc Hoang Long szép áriaesttel lepte meg az ünnepelt volt diákokat és a közönséget.
Az est házigazdája Rabb Ferenc (1994), a M1 Televízió népszerű műsorvezetője  volt, aki a tőle megszokott humorral és nagy szeretettel vezette az ünnepi találkozó programjait éppúgy, mint a humoros és az esetet záró mindig népszerű tombolát is.

Válogatás a találkozón készült képekből: