Öregdiák találkozó a Balassiban

2015. október 25.

Október 10-én, szombaton ismét az 50 éve érettségizett volt diákok találkozójától volt hangos a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium épülete.

A Balassi Bálint Gimnázium Baráti Köre minden év őszén - októberben  - Öregdiák találkozóra hívja egykori diákjait, hogy a gimnázium vezetőségével közösen átadják nekik – mint most, az 1965-ben érettségizett valamikori diákoknak -  az arany érettségi bizonyítványt.
Jó volt látni és hallani azt a végtelen örömöt és szeretetet, amivel az egykori gimnazisták újra felfedezték egymást, hisz legtöbben az 50 éve letett érettségi vizsga óta nem is találkoztak.
A nagy találkozásokat, az  egymásra ismeréseket és minden titkos és őszinte – és talán régen félbehagyott - mondatok lezárását  izgalmas és felemelő volt látni.
Az 1965-ben érettségizett három osztály volt tanulóiból 74-en vettek részt volt iskolájuk baráti körének meghívására, s a kör tiszteletbeli elnökének – volt tanáruknak -  Juhász Jenő tanár úrnak köszöntő – üdvözlő szavait mély átéléssel és meghatottsággal hallgatták.
Az ünnepeltek tiszteletére rendezett vacsora után a gimnázium tanulói közül híressé vált operaénekesek  - Bokor Jutta, Gaál Csaba, Lökösházi Mária, és Bodnár Oreszt operaénekesek, valamint Szabó Nóra 9.a osztályos tanuló - adtak magas színvonalú koncertet az „50 éveseknek”.
A kellemes és meghitt hangulatú estét a már megszokott népszerű tombola zárta.

  • A talákozón készített fotók letölthetők a honlapunk webalbumából innen.

Az 50 éve érettségizett öregdiákjaink az aranydiploma átvétele előtt